ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Annelie Nordström avgår

Live Blog Pressträff med Kommunal
 
Live Blog Pressträff med Kommunal
 
Kommunals försbundsordförande Annelie Nordström avgår till kongressen i maj. Det sa en hårt pressad Annelie Nordström på en presskonferens på onsdagseftermiddagen.
"Jag vill be om ursäkt för de felaktigheter som har begåtts inom Kommunal. Från djupet av mitt hjärta, förlåt, sa hon.

Aftonbladets avslöjande har skakat om Kommunal i grunden. Problemen för fackförbundet blev det till slut för mycket. Annelie Nordström meddelade på onsdagseftermiddagen att hon inte ställer upp för omval och därför avgår i samband med kongresen i maj.

"Det jag kommer att berätta nu har jag redan berättat för medlemmarna. Viktigt att de får veta först. Medlemmarna är Kommunal. Det är deras uppdrag jag har. Jag avgår vid nästa kongress, i maj 2016", säger Nordström.

Kommunals förbundsstyrelse satt i ett krismöte under onsdagen och diskuterade hur krisen skulle hanteras. Det slutade alltså att Annelie Nordsström meddelade att hon avgår i vår.

Annelie Nordström har tidigare meddelat att hon vill stanna kvar som ordförande, men det faktum att nästan 10.000 medlemmar lämnat förbundet kan ha blivit för mycket.

Under pressträffen presenterade Annelie Nordström också en rad åtgärder för att komma till rätta med problemen i fackförbunden.

"Det som har blivit fel i Kommunal måste rättas till. Vi förstår och delar medlemmarnas upprördhet. Vi är ledsna att vi inte tidigare har förstått vidden av det här", sa Nordström på presskonferensen.

Enligt Kommunals pressjour kommer Annelie Nordström inte att ge några enskilda intervjuer i samband med onsdagens pressträff. Däremot uppges hon vara tillgänglig för intervjuer under torsdagen.

Tyck till