ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Swedbank rekommenderar Sino Agro Food

  • Foto: Richard Drew/TT

Swedbank inleder bevakning av det kinesiska livsmedelsföretaget Sino Agro Food med en köprekommendation. Aktien noterades nyligen på Oslobörsens Merkur-lista och har många svenska småsparare i ägarlistan.

Livsmedelsföretaget Sino Agro Food producerar bland annat jätteräkor och har sin verksamhet i Kina. Aktien har dock varit noterad på den amerikanska OTC-marknaden sedan flera år tillbaka och är sedan 13 januari noterad på Oslobörsens färska småbolagslista Merkur.

Storbanken Swedbank ser stor potential i bolaget och sätter en köprekommendation med en riktkurs på 15 dollar respektive 150 Nkr. I dagsläget står aktien i 9 dollar respektive 87,5 Nkr.

Den riktigt stora potentialen ser banken i att Sino Agro utnyttjar en option att ta en ägarandel på 75 procent av en jättelik räkodling i Zhongshan som bolaget bygger och driver. Bolaget har dock inte kommunicerat några sådana planer utan det rör sig om bankens egna slutsatser.

Utnyttjar bolaget optionen tror Swedbank att man kan nå en produktion på 50.000 ton till 2020 och leverera en nettovinst på 150 miljoner dollar. Börsvärdet bedöms då kunna landa på 1 miljard dollar vilket enligt banken ger en uppsida på över 400 procent. Haken är att bolaget i sådana fall behöver ta in 80-100 miljoner dollar under 2016, skriver Swedbank.

Tyck till