ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Sopbolag går ihop i storaffär

De båda nordamerikanska sophanteringsföretagen Waste Connections och Progressive Waste Solutions kommer att gå samman i en affär som helt genomförs med aktier som betalning, framgår det av ett pressmeddelande.

När affären är slutförd kommer tidigare aktieägare i Waste Connections att äga cirka 70 procent av det nya bolaget och resterande ägas av Progressive Waste Solutions.

Bakom sammanslagningen ligger såväl strategiska som finansiella fördelar. Progressive Waste Solutions, med säte i Toronto, hade vid fredagens stängning ett marknadsvärde runt 2,6 miljarder dollar. Texas-baserade Waste Connections hade samtidigt ett marknadsvärde på drygt 6,2 miljarder dollar.

Tyck till