ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ska få Bill Gates att köpa all världens fotboll

  • Bill Gates, grundare av Microsoft och en av världens rikaste män. Foto: Christophe Ena / TT

Turerna kring det skandalomsusade fotbollsförbundet Fifa blir alltmer bisarra. Nu hävdar ryska medier att 17 europeiska nationer planerar att dra sig ur Fifa och bilda en egen organisation. Det skriver Aftonbladet.

Skandalen runt Fifa vägrar ta slut. I veckan avslöjades att fotbollsförbundets avpolletterade ordförande Sepp Blatter fortfarande får lön trots att han har varit avstängd från sitt arbete sedan oktober.

En pakt mellan Bahrains shejk Salman bin Ebrahim al-Khalifa och Fifas tillförordnade president Issa Hayatou tyder på att det afrikanska fotbollsförbundet kommer att stödja en asiatisk kandidat i valet av Fifas nya president, skriver Aftonbladet.

Det räcker inte där. Den ryska tidningen Izvestia uppger att ett hemligt möte ska ha ägt rum i London mellan Bill Gates och Greg Dyke, ordförande för det engelska fotbollsförbundet, efter att den tidigare Uefa-presidenten Michel Platini drog sig ur Fifa-valet för drygt två veckor sedan.

Det afrikanska fotbollsförbundet står för en drygt fjärdedel av Fifas 209 röstberättigade medlemsländer och spelar därför en viktig roll i presidentvalet som hålls den 26 februari. Därför ska 17 europeiska nationer vilja starta en ny organisation.

”Gates höll med om att korruptionen i Fifa är uppenbar och att det bara kommer att snabba på organisationens kollaps om Asien kommer till makten. Därför tror initiativtagarna till den nya organisationen att det kommer att bli en lätt uppgift att locka över ledande nationer från Sydamerika, Afrika och Oceanien”, säger en anonym källa till den ryska tidningen enligt Aftonbladet.

Enligt uppgifterna ska Bill Gates ha erbjudits presidentposten i den nya organisationen mot att han finansierar organisationen under de första åren.

Tyck till