ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Pite havsbad blir flyktingboende

En av Nordens största turistanläggningar, Pite havsbad, blir flyktingboende, främst under vintern. Det rapporterar Piteå-Tidningen.

Pite havsbad ska främst under vintern, då de flesta stugor och fastigheter på området står tomma, användas som flyktingboende. En lokal företagare har tecknat ett fyraårskontrakt med Migrationsverket om att tillhandahålla ett övergångsboende för personer som fått eller är nära att få uppehållstillstånd, uppger Piteå-Tidningen.

Totalt ska mellan 1.000 och 2.000 flyktingar rymmas i lokalerna.

Kommunledningen har känt till planerna sedan den 27 november, men inte informerat om planerna. Enligt kommunalrådet Peter Roslund (S) har man inte gått ut med information då man i första hand anser att det är Pite havsbads ägare och Migrationsverket som bör gå ut med informationen.

”Jag har inte all information och jag vet inte om havsbadets ägare har informerat sin personal”, säger Peter Roslund till Piteå-Tidningen.

Pite havsbad är en av Nordens största anläggningar för turism och konferenser. Källor uppger för Piteå-Tidningen att kommunalrådet Peter Roslund inte varit odelat positiv till flyktingboendet.

”Vi har velat försäkra oss om att delar av havsbadet är öppet även för allmänheten och turister vintertid. Det är väl okej att de stugor och ytor som inte används vintertid kommer till nytta”, säger Peter Roslund till Piteå-Tidningen.

Tyck till