ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

New York: Netflix rusade på rapport

  • Foto: AP
Wall Street lyckades stänga tisdagens session marginellt på plus efter en hygglig avslutning men en bra bit från sina initiala högsta noteringar.

Oljan tappade rejält med mark vilket i stort överskuggade optimismen kring stimulansförhoppningar från Kina.

Vid stängning hade Dow Jones stigit 0,2 procent till nivån 16.015, medan Nasdaq var 0,2 procent lägre vid 4.476. S&P 500 steg 0,1 procent till 1.881.

Omkring 950 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och 2.100 miljoner på Nasdaq.

"Jag tror inte att vi kommer lösa alla problem direkt. De viktigaste frågorna är hur mycket Kinas ekonomi egentligen backar och när vi får se ett golv i oljan", sade Nick Sargen, chefsekonom vid Fort Advisors i Chicago, till Bloomberg News.

WTI-oljan, som var upp dryga procenten vid lunchtid, stängde tisdagskvällen vid minus 3,5 procent vilket höll tillbaka aktiemarknaden. Oljetungviktarna Chevron och Exxon syntes längst ned i Dow Jones-index.

Bättre gick det för Macys som stängde drygt 2 procent högre nära årshögsta för aktien som rasat 50 procent de senaste 12 månaderna.

Hedgefonden Greenlight Capital, ledd av David Einhorn, har köpt ytterligare aktier i Macys på förhoppning om att detaljhandlaren bland annat kan vara föremål för ett uppköp.

Vidare tror hedgefonden att Macys kan komma att sälja av sina fastigheter med tanke på aktiekursens utveckling den senaste tiden.

"Även om det inte händer är aktien billig", skrev Greenlight, som köpt aktierna för ett snittpris om 45:69 dollar, i ett brev till sina investerare enligt Bloomberg News.

På rapportfronten redovisade både Morgan Stanley och Bank of America överlag siffror som slog marknadens förväntningar. Båda bankerna framhöll att kostnadskontroll kommer vara ett prioriterat område under 2016.

Den förstnämnda ökade 1 procent medan den sistnämnda tappade den uppgång som syntes i förhandeln till att stänga vid minus 1,5 procent. Bank of America, USA:s näst största långivare uppgav att den kommer få kämpa med att öka intäkterna och analytiker menade att kostnadsminskningarna var lägre än väntat.

Vidare ökade Yahoo 2 procent efter att Barrons uppgett att aktien kan komma att stiga på förhoppningar om en försäljning av bolagets internetverksamhet.

En rejäl rusning stod Netflix för som steg 10 procent i den amerikanska efterhandeln. Streamingbolagets rapport, som lämnas efter börsstängningen, visade på en högre tillväxt av internationella användare vilket vägde upp för en svagare utveckling i USA.

Trots att IBM, vars rapport också publicerades efter stängning, slog vinstförväntningarna backade aktien 2 procent i efterhandeln. Dock backade försäljningen för femtonde kvartalet i följd i spåren av den starkare dollarn. Omsättningstappet var 7 procent jämfört med väntade minus 5 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 1 punkt till 2,04 procent.

Tyck till