ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Fingerprint lyfter igen

Biometribolaget Fingerprint Cards fortsätter att bjuda aktieägarna på en hisnande berg-och dalbana. På tisdagen lyfter aktien 11,5 procent.

Fingerprint Cards klev vid årsskiftet in i börsens finrum, OMXS30. Förväntningarna var att det skulle innebära att aktiens häftiga kursrörelser skulle lugna ned sig. Det har snarare blivit tvärtom.

Stockholmsbörsen studsar uppåt på tisdagen i en rekyl och vid 10.40-tiden är den upp 1,8 procent. Fingerprint Cards är överlägsen vinnare bland storbolagen med en uppgång på 11,5 procent. Aktien är också – som vanligt – mest omsatt. På tisdagsmorgonen hade aktier för en knapp miljards kronor handlats, nästan dubbelt så mycket som i tungviktaren H&M.

Fingerprint stiger utan att några stora nyheter har presenterats. På tisdagsmorgonen meddelade bolaget visserligen att touchsensorn FPC 1155 finns med i den kinesiska tillverkaren Meizus nylanserade smartphone. Men det kan inte förklara tsisdagens lyft, Fingerprint har sedan årsskiftet meddelat liknande nyheter vid flera tillfällen men ändå har aktien bara backat.

Trots lyftet på tisdagen är aktien fortfarande ned 27 procent sedan årsskiftet. Men tittar man längre bakåt ser man att aktien stigit fantastiska 1.300 procent på ett år.

Tyck till