ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Sydkorea planerar eget Silicon Valley

  • Foto: Colourbox

Den sydkoreanska regeringen planerar att under året inleda bygget av ett område inspirerat av amerikanska Silicon Valley, skriver Korea Herald.

Målet är att etablera ett område där unga teknikföretag kan växa.Området kommer att utvecklas i Sangam-dong, en del av västra Seoul. Fokus kommer bland annat att ligga på grafikteknologi, virtuell verklighet och underhållningsmaterial.

Ett liknande område planeras i de södra delarna av Seoul där så många som 1.600 företag med totalt 100.000 anställda kan komma att inrymmas. Där handlar det om en investering på 1,5 biljoner won, motsvarade cirka 10,3 miljarder kronor.

FACTORING: Låt bankerna slåss om dig som kund. (Extern tjänst)

Tyck till