ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Rocket Internet vill börsintroducera hämtpizzajätte

  • Cristina Stenbeck, ordförande i Kinnevik. Foto: Erik Mårtensson / TT

Rocket Internet förbereder börsnotering av hämtmatsbolaget Delivery Hero, och pr-byråer pitchar nu på uppdraget att sköta kommunikationen vid noteringen.

Det rapporterade tyska Lebensmittelzeitung i fredags. Enligt tidningen har Rocket Internet aviserat en budget för uppdraget. Startupkonglomeratet, som Kinnevik äger 14 procent av, avböjer dock att kommentera tidningens uppgifter.

Delivery Hero är Rockets näst efter Hellofresh största innehav, enligt portföljöversikten per den 30 november, där den 38-procentiga andelen tas upp till 1,08 miljarder euro och hela hämtmatsbolaget till 2,81 miljarder. Matkassebolaget Hellofresh, som Rocket äger 56 procent av och abrupt avbröt noteringen för i höstas, tas upp till 1,47 miljarder och ett totalt värde på 2,61 miljarder.

Rocket Internets totala portfölj uppgavs vara värd 6,06 miljarder euro - ungefär dubbelt så mycket som börsvärdet på i skrivande stund 3,06 miljarder euro.

Delivery Hero har tidigare pekats ut som börskandidat, men bland annat Dagens industri har rapporterat hur den svenska medgrundaren och vd:n Niklas Östberg har hållit emot.

"Om börsen hjälper oss att bygga en bättre verksamhet så går vi till börsen. Men just nu har vi så mycket annat att jobba på att det inte riktigt passar", sa han till tidningen vid startup-konferensen Slush i Helsingfors i november.

Rocket Internet rasade på börsen i slutet av förra veckan, efter mediauppgifter om att chefsjuristen och vice finanschef ska lämna bolaget. Enligt Lebensmittelzeitungen har nyligen även teknik- och personalchefen slutat. Orsaken till avhoppen ska ha varit missnöje med Rockets aktieoptionsavtal.

Kräftgången för aktien fortsatte på måndagen med en nedgång vid 11-tiden kring 1,5 procent på en lätt backande Frankfurtbörs. Som lägst bytte aktien ägare till nya lästanivån 18 euro, minus 4 procent.

Tyck till