ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Oljan sänkte Oslo

Nordenbörserna stängde måndagen med en dragning nedåt likt sina större motsvarigheter i Europa. Handeln var relativt lugn då Wall Street var helgstängt samtidigt som investerare började förbereda sig inför den stundande rapportsäsongen.

Samlingsindexet Nordic VINX 30 noterades vid 17-tiden 0,3 procent högre till nivån 884.

"Vi ser det här som ett köptillfälle på medel- och lång sikt. Volatiliteten är fortfarande hög men riskviljan är låg så man ska inte förvänta sig en V-formad korrektion uppåt", sade Guillermo Hernandez Sampere, på tyska MPPM EK till Bloomberg News.

Jämfört med sina kollegor i Norden klarade sig börsen i Helsingfors hyfsat med oförändrat för OMXH25.

På aktiefronten hade sportutrustningsbolaget Amer Sport medvind med plus 1,3 procent. Nordea har dragit upp sin rekommendation till köp från behåll för aktien som är ned cirka 11 procent sedan årsskiftet.

Keskos försäljning ökade med 3 procent i december vilket initialt tog handelskoncernens aktie högre, som är den enda aktien på Helsingfors storbolagslista som ligger på plus sedan årsskiftet. Säljarna tog dock överhanden och pressade tillbaka aktien till minus 0,5 procent.

Börsen i Köpenhamn kämpade med att ta sig upp på plus men orkade inte varför OMXC20 avslutade 0,1 procent lägre. Med plus 0,4 procent var Novozymes en av aktierna som mildrade nedgången. Enzymbolaget lämnar rapport på tisdag.

Oljan var ned på eftermiddagen efter en volatil handelsdag vilket pressade OBX-index 1,2 procent i Oslo.

En av de svagaste oljeaktierna var Det norske oljeselskap som backade 2,8 procent efter sin kapitalmarknadsdag.

Tyck till