ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Anna Kinberg Batra vill inte fälla Margot Wallström

  • Margot Wallström och Anna Kinberg Batra. Foto: TT
Det skulle inte vara "seriöst" att förklara missförtroende mot utrikesminister Margot Wallström på grund av bostadsaffären med fackförbundet Kommunal. Det sa M-ledaren på söndagskvällen enligt Aftonbladet.

Förra veckan krävde ungdomspartiet MUF att de borgerliga partierna bör fälla regeringen. Det fick den andra vice ordföranden Bodil Sidén att lämna sitt uppdrag. På söndagen fattade förbundet beslut om att allianspartierna bör lämna in en missförtroendeförklaring mot Margot Wallström, något som också krävs av ordföranden i det tunga Skånedistriktet.

Men i samband med söndagskvällens partiledardebatt mellan M-ledaren Anna Kinberg Batra och statsminister Stefan Löfven meddelade Anna Kinberg Batra att det inte är aktuellt med en missförtroendeförklaring mot utrikesministern i nuläget.

”Margot Wallström verkar ha en sällsynt bra förmåga att ställa till det för sig men jag tycker i dag inte att det är seriöst att väcka missförtroende mot henne. Det är ett instrument att använda i väldigt extrema, egentligen politiska situationer”, sa Anna Kinberg Batra till Aftonbladet.

Däremot kommer M bevaka utrikesministerns agerande framöver.

”Margot Wallström har också löpt risken att försvaga Sveriges roll i världen genom att göra sig osams med både Israel, Arabförbundet och sedan Israel igen. Det riskerar att göra det svårt för oss att agera i världen”, sa Anna Kinberg Batra till Aftonbladet.

Under partiledardebatten mellan Anna Kinberg Batra och Stefan Löfven sa statsministern att han har fullt förtroende för Margot Wallström men att det ”hade varit bättre” om hon skaffat en bostad på annat sätt.

På söndagskvällen fortsatte bråket mellan utrikesministern och Kommunals ordförande Annelie Nordström. Margot Wallström hävdar att Annelie Nordström och Kommunals dåvarande kassör ljugit för henne när de försäkrat att utrikesministern inte skulle gå före bostadskön och att Kommunals medan Kommunalordföranden säger att Wallström måste ha missförstått.

Tyck till