ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fackklubb i Stockholm kräver att Kommunals ledning avgår

  • Kommunals ordförande Annelie Nordström. Foto: Claudio Bresciani / TT

Förbundsledningen lever inte som den lär och då kan man inte heller räkna med medlemmarnas förtroende. Därför bör hela Kommunals ledning avgå och inte bara Anders Bergström. Det skriver Kommunals fackliga klubb vid Stockholm vatten i en debattartikel i Kommunalarbetaren.

Klubben anser att det hela är både osmakligt och pinsamt. Om bara bråkdelen av det som uppdagats i Aftonbladet och övrig press stämmer är det mycket allvarligt och tyder på en röta inom den svenska fackliga rörelsen, dundrar klubben. Dessutom anser man att ledningen agerat arrogant när man bemött kritiken.

"Den enda försvarbara handling som kan mildra detta haveri och återupprätta tilltron är omedelbar avgång från förtroendeuppdragen. Sitt inte kvar och riskera att medlemmarna begår massavhopp! Det var tillräckligt ansträngande att rekrytera nya medlemmar som situationen var innan denna skandal", skriver den fackliga klubben.

Klubben skriver också att man ofta får frågor och kritik kring just fackavgiften, vilken många anser hög. Arbetet med att förklara den har gått ut på förklara medlemmarnas förmåner, att den bygger på rättvisetänkande och stödjer de med lägre löner inom kollektivet.

"Nu blir det svårt att försvara den förklaringen eftersom den uppenbarligen inte längre överensstämmer med verkligheten. När inte förbundsledningen lever som den lär kan vi inte längre räkna med medlemmarnas förtroende", skriver klubben.

Tyck till