ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Halt på vägarna i västra Götaland

  • Foto: TT

Det snöar och är rejält halt på vägarna i västra Götaland, där flera trafikolyckor har inträffat under lördagen. Men Trafikverket konstaterar att det är vinterväglag i hela landet och uppmanar alla trafikanter att köra försiktigt.

Under bara några timmar på förmiddagen har minst elva trafikolyckor rapporterats i västra Götaland. Enligt polisen har flera av dem varit singelolyckor.

Vid 12-tiden körde en bil av riksväg 40 i Bollebygd och voltade. En man i 30-årsåldern skadades svårt, och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Hans tillstånd är allvarligt, men vid 19-tiden var hans tillstånd inte längre livshotande.

Trafikverket bekräftar halkan i väst, men betonar att det är vinterväglag i hela Sverige.

"Vi uppmanar alla trafikanter att anpassa hastigheten efter väglaget. Halka kan komma väldigt snabbt. Man måste köra försiktigt helt enkelt", säger Lena Karlsson, presskommunikatör vid Trafikverket, till TT.

Vintervädret och vinterväglaget fortsätter. Snöfallet över västra Götaland och norra Skåne väntades dock avta under sen eftermiddag och kväll och röra sig söderut, uppger SMHI.

Det snöar även över Norrbotten och fortsätter så över natten.

Minusgraderna håller i sig över söndagen. Sedan kan det bli nollgradigt eller några plusgrader på västkusten och i delar av Skåne.

Tyck till