ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Därför krymper fraktvolymerna i USA

Fraktvolymer minskar i USA för första gången sedan 2012, rapporterar Bureau of Transportation Statistics, enligt Reuters.

Frakt som går via väg, tåg, pipeline, flyg och inhemsk sjöfart föll i november med 1,1 procent jämfört med ett år tidigare.

Tillväxten har minskat sedan början av 2015 men nedgången accelererade under andra halvåret för att i november slutligen visa en negativ tillväxt.

Volymerna minskar beroende på en kombination av faktorer: Leveranser av kol har minskat på grund av lägre gaspriser och hårdare miljökrav. Exporten av tillverkade produkter och basråvaror har minskat beroende på en starkare dollar som gör amerikanska producenter mindre konkurrenskraftiga.

Jordbruken har också lagrat sina skördar, med förhoppning om att priserna kommer gå upp i framtiden, med mindre transportvolymer som följd.

Fraktvolymer relaterade till energisektorn har minskat i takt med att priserna på bland annat olja och gas fallit och gjort att antalet transporter till företagen verksamma i sektorn har minskat.

Tyck till