ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Wallström fick hyresrätt

Utrikesminister Margot Wallström bor i en av Kommunals lägenheter i centrala Stockholm. Wallström är själv upprörd över att ha dragits in i skandalen, och hävdar att hon har förts bakom ljuset.

Wallström lämnade själv beskedet efter EU-nämndens möte i riksdagen under fredagseftermiddagen, skriver Expressen.

”Jag hyr en lägenhet av Kommunal och när vi pratade om det fick jag besked från högsta nivå att de följer alla regler och procedurer när det gäller att lämna ut lägenheter. Och att jag absolut inte skulle gå före i deras bostadskö, och det har de ljugit om för mig”, säger Wallström till TT.

Wallström uppger att det var på initiativ av Kommunals ordförande Annelie Nordström som hon började hyra lägenheten i fråga, enligt Expressen.

”Jag hyrde tidigare i andra hand och det var inte möjligt att fortsätta hyra. Men vid ett tillfälle, där Anneli Nordström var med, så sa hon att Kommunal skulle kunna hjälpa till tillfälligt och att de har ett antal lägenheter som de brukar hyra ut till folk som kommer på kortare kontrakt till Stockholm”, säger Wallström till tidningen.

Utrikesministern ska ha krävt garantier från Kommunals ordförande Anneli Nordström om att man även lämnade lägenheter till den kommunala bostadskön.

”De har ljugit till mig om detta. När jag har tittat närmare på detta så visar det sig att de har gett helt olika besked, och det är helt oacceptabelt. Det skadar mig och det skadar Kommunal. Det går inte att lita på vad de har sagt till mig”, säger Wallström.

Utrikesministern tillägger att hon nu kommer att flytta ut ur lägenheten så fort som möjligt, och att hon sa upp sitt kontrakt redan på torsdagen.

”Det här är emot allt vad jag står för.”

Det stormar nu ordentligt om fackförbundet Kommunal. På fredagen avslöjade Aftonbladet att förbundet delat ut flera attraktiva våningar i Stockholm innerstad till sina chefer och att man låtit bli att lämna lägenheter till bostadsförmedlingen.

Tidigare har tidningen även avslöjat att flera medlemmar i förbundsledningen spenderat över 100.000 kronor på alkohol under en julfest, och att man hyrt ut förbundets lyxrestaurang Metropol Palais till sexshower.

Di har sökt Margot Wallström för en kommentar. Utrikesministerns pressekreterare Erik Wirkensjö hänvisar till Wallströms uttalande efter EU-nämndens möte, då kalendern är fullspäckad under återstoden av dagen.

Tyck till