ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Wall Street stängde i rött

Stora utförsäljningar präglade fredagshandeln på Wall Street som stängde i rött. Ett ras i oljan och utökad oro för den globala tillväxten pressade.

Vid stängning hade Dow Jones backat 2,4 procent till nivån 15.987, medan Nasdaq var 2,7 procent lägre vid 4.488. S&P 500 sjönk 2,2 procent till 1.880.

Omkring 1.400 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och 2.700 miljoner på Nasdaq.

"Fokus just nu är nedgången i olja och det sprider sig till andra sektorer. Just nu övertrumfar rädsla all logik. Vi måste arbeta oss igenom den här paniken för att kunna ta oss framåt", sade Joe Quinlan, chefsmarknadsstrateg vid Bank of America i New York, till Bloomberg News.

Enligt Bloomberg har starten på det nya året varit den svagaste någonsin på Wall Street vars breda index S&P500 tappat 8 procent sedan årsskiftet.

Från USA kom svag detaljhandelsförsäljning och en rejäl försämring i Empire State Manufacturing-index vilket förstärkte tillväxtoron.

På det temat har investerare börjat ifrågasätta om det var rätt beslut av Fed att höja räntan. På räntemarknaden föll den amerikanska tioårsräntan tillfälligt under 2 procent för första gången på tre månader på förväntningar om uppskjutna räntehöjningar.

Intel var den sämst presterande aktien inom Dow Jones med minus 9 procent. Halvledartillverkaren överträffade vinst och försäljning i det fjärde kvartalet men guidade för sämre försäljning vilket ogillades.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var ned 6 punkter vid 2,02 procent.

Tyck till