ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

"Margot måste ha missförstått"

Kommunal ljög inte för utrikesminister Margot Wallström när de erbjöd henne en hyreslägenhet i Stockholms innerstad. Det sa fackförbundets ordförande Annelie Nordström på en pressträff på fredagseftermiddagen.
"Margot måste ha missförstått", sa  Annelie Nordström.

Utrikesminister Margot Wallström anklagade Kommunals ordförande Annelie Nordström för att ha ljugit. På fredagseftermiddagen valde fackbasen att slå tillbaka: ”Margot måste ha missförstått”, säger hon.

 På torsdagen tvingades Kommunals förbundskassör Anders Bergström att avgå till följd av den av sex- och spritskandal som Aftonbladet nystat upp de senaste dagarna.

 Spekulationerna gick på fredagen varma om även förbundsordföranden Annelie Nordström skulle tvingas bort från sitt uppdrag, på grund av nya avslöjanden från tidningen och lögnanklagelserna från Margot Wallström.

 Men vid en pressträff som Kommunal anordnade på fredagseftermiddagen gjorde Annelie Nordström klart att hon vill sitta kvar. Samtidigt bemötte hon anklagelserna från utrikesministern.

 "Jag vill inte prata om lögner, Margot måste ha missförstått", sa hon och tillade att hon vill lämna känslorna utanför.

 Kommunal kommer att ha en kongress i maj i år och fram till dess är Annelie Nordström fast besluten att sitta kvar som ordförande.

 ”Jag anser att jag i det här läget har ett ansvar att reda och rätta sådant som har gått fel i Kommunal”, säger hon.

Utrikesminister Margot Wallström håller fast vid sin version om att Kommunals ordförande ljög eller gav henne felaktig information.

"Jag fick garantier av Kommunals högsta ledning att 50 procent av lägenheterna förmedlas till bostadsförmedlingen och att jag inte gick förbi någon kö. När det visade sig att den information jag fått var felaktig sade jag omedelbart upp kontraktet", säger Margot Wallström i en skriftlig kommentar till TT på fredagskvällen.

 "Två saker var avgörande för mig när jag skulle hyra lägenheten, att Kommunal lämnar lägenheter till bostadsförmedlingen och att jag inte skulle gå före någon av Kommunals anställda eller medlemmar", fortsätter hon till TT.

Margot Wallström betonar också att det var en tillfällig lösning och hon säger även att hon aldrig har känt sig i någon som helst beroendeställning till Kommunal.

Spar 100-tals timmar på jobbsöket med Di KarriärPush! (Extern tjänst)

Tyck till