ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kommunal delar ut lyxvåningar till sina chefer

  • Annelie Nordström, ordförande Kommunal, utanför Kommunals förbundskontor på Hagagatan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stormen kring fackförbundet Kommunal fortsätter. Nu avslöjar Aftonbladet att förbundet delat ut attraktiva våningar i Stockholms innerstad till sina chefer. Kommunal struntar också i att lämna lägenheter till bostadsförmedlingen.

I går meddelade Kommunals kassör Anders Bergström att han avgår, bland annat efter Aftonbladets avslöjande att flera i förbundsledningen spenderat över 100.000 kronor på alkohol under en julfest och hyrt ut förbundets lyxrestaurang Metropol Palais till sexshower.

I dag kom nästa smäll för Kommunal. Aftonbladet rapporterar att fackförbundet, som äger flera fastigheter på attraktiva adresser i Stockholm, har delat ut våningar till sina chefer. Hyrorna har varit mycket låga och lägenheterna är topprenoverade. Kommunal har också struntat i att ge sina lägenheter till Stockholms bostadsförmedling. Andra privata fastighetsägare har i en uppgörelse kommit överens om att ge hälften av sina lägenheter till bostadsförmedlingen.

Det är bland annat Kommunals kassör Anders Bergström som ansvarat för vilka som ska tilldelas hyreskontrakt. Han säger till Aftonbladet att lägenheterna är viktiga för att fackförbundet ska kunna rekrytera nya medarbetare.

”Och då är det så att vi har satt en prioriteringsordning. Att förbundsledningen först ska få, sen våra enhetschefer och sen övriga medarbetare”, säger han till tidningen.

Han säger också att Kommunal ger cirka 30 procent av sina lägenheter till Stockholms bostadsförmedling.

Tyck till