ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

IMF tvekar om stöd till Grekland

Det kan dröja till andra kvartalet i år innan Internationella valutafonden (IMF) beslutar om det är aktuellt att delta i det tredje stödprogrammet till krislandet Grekland, enligt IMF-chefen Christine Lagarde.

I en intervju med den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung tillade hon att frågan om skuldlättnader och framsteg när det gäller reformer av Greklands pensionssystem är avgörande frågor inför beslutet.

Det är tydligt att det är pensionsreformer som är avgörande, som kan säkerställa att Greklands ekonomiska situation förbättras, säger hon till tidningen.

EU-kommissionen väntas nästa vecka inleda en granskning av den grekiska regeringens reform- och åtstramningsbeslut, för att avgöra om det är aktuellt att betala ut nya nödlån inom ramen för stödprogrammet som förhandlades fram i somras.

Utöver pensionsreformer kräver EU-kommissionären Valdis Dombrovskis bland annat att Grekland upprättar en ny privatiseringsfond och vidtar åtgärder för att klara av budgetmålen för 2016—2018.

Ordföranden bland eurozonens finansministrar, Jeroen Dijsselbloem, sade efter överläggningar i torsdags att granskningen inför nästa utbetalning av nödlån kommer ta månader snarare än veckor.

Tyck till