ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

GE nära sälja vitvarorna till kinesisk jätte

Amerikanska industri- och finanskonglomeratet General Electric, GE, är nära att sälja sin vitvaruenhet, som konkurrerar med svenska Electrolux, till kinesiska Haier.

Det skriver Wall Street Journal och hänvisar till källor. En affär kan komma att presenteras redan idag. Kinesiska Qingdao Haier har höjt sitt pris på General Electrics vitvaruenhet till över 4 miljarder dollar, enligt affärstidningens källor.

Haier är nummer två på den kinesiska marknaden med en marknadsandel på 7,9 procent. Den största aktören är Midea Group, vilka också lagt ett bud på GE-enheten. Electrolux lade ett bud värt 3,3 miljarder dollar som floppade. Ingen aktör har kommenterat uppgifterna.

Tyck till