ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Di:s nya ansikte i Skåne

Di fortsätter rekrytera näringslivsjournalister för att förstärka tidningens närvaro i hela landet. I vinter gör Fredrik Norrlid entré som Di:s nya ansikte i Skåne.

”För Di är Öresundsregionen och utvecklingen bland företagen där oerhört viktigt att följa på plats”, säger Di:s chefredaktör Lotta Edling.

För att öka bevakningen i den högintressanta Skåne-regionen har Dagens industri anställt Fredrik Norrlid som ny reporter med placering i Malmö.

”Det ska bli fantastiskt kul. Jag ser fram emot att få ge Dagens industris läsare en större inblick i det skånska näringslivet, men också visa hur näringslivet på båda sidorna av sundet växer tillsammans”, säger Fredrik Norrlid.

Du har följt det skånska näringslivet på plats under många år, vad är hetast just nu?

”Alla satsningar som görs, både stora och små. IBM är på väg att etablera sig i Malmö, Bosch och Apple i Lund. Och så finns det en otroligt spännande startupscen här som attraherar både nationellt och internationellt riskkapital.”

Vad känner du om Skånes tillväxtkraft de kommande åren?

”Regionen har rest sig snabbt efter förra årets stora neddragningar inom telekom industrin. Det finns en framtidstro och en optimism.”

Fredrik Norrlid kommer närmast från Sydsvenskan där han arbetat i en rad funktioner, bland annat som reporter, redaktör och nattchef. Det senaste året har Fredrik varit med och byggt upp och sedan drivit Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5. Fredrik kommer att arbeta som nyhetsreporter, men även bevaka den digra entreprenörs- och startupscen som växt fram i Skåne för både Dagens industri och techsajten Digital.

”För Dagens industri är Skåneregionen och utvecklingen bland företagen där oerhört viktigt. Med den här rekryteringen sätter vi ned foten och får en ordinarie medarbetare på plats dedikerad till uppgiften att bevaka och skildra näringslivets utveckling i regionen på plats”, säger Di:s chefredaktör Lotta Edling och tillägger:

”Di:s ambition är att täcka näringslivet i hela Sverige. Rikstäckningen är en av våra stora styrkor och också ett sätt att synliggöra entreprenörskap runt om i landet, vilket går hand i hand med vår Gasellrörelse.”

I dagsläget finns Dagens industri på plats med ordinarie redaktioner i Stockholm, Göteborg och nu återigen i Malmö. Dessutom arbetar Di tillsammans med ett nätverk av lokalkorrespondenter från Camilla Andersson Umeå i norr till Björn Solfors i Kristianstad.

”Anledningen är enkel, det svenska näringslivet är utspritt över hela landet och då vill vi också vara på plats lokalt och skildra alla de succéer och utmaningar som Sveriges företag och entreprenörer svarar för”, säger Lotta Edling.

Gunnar Wrede som tidigare bevakat Skåneregionen för Di som frilansjournalist byter roll med bland annat uppdrag som moderator för Dagens Industris konferensverksamhet.

Tyck till