ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Investmentbankens toppval: Telia Sonera och Hexagon

Telia Sonera och Hexagon. De tillhör de aktier som man borde äga under 2016, enligt den japanska investmentbanken Nomura. De sätter riktkursen 52 kronor för Telia och 360 kronor för Hexagon.

Telia Sonera har en tuff torsdag på Stockholmsbörsen. Bolaget har aviserat nedskrivningar som totalt uppgår till 7,2 miljarder kronor. Nedskrivningarna kommer till följd av att Telia Sonera ska lämna Eurasien och att samgåendet med Telenor i Danmark ej blivit av.

Men det bekymrar inte analytikerna på Nomura. Investmentbanken inkluderar Telia Sonera på listan över aktier att äga under 2016. I regionen Europa, Mellanöstern och Afrika är Telia Sonera och Hexagon två av totalt elva aktier som Nomura uppmärksammar.

Nomura sätter riktkursen 52 kronor för det svensk-finska bolaget. Analytikerna motiverar beslutet med att Telia Sonera underpresterat på aktiemarknaden de senaste tre åren och att investerare kommer att se förbi svårigheterna i Eurasien. Enligt rapporten har Telia Sonera gjort ett trovärdigt och väldokumenterat jobb med att röja upp i Eurasien.

Nomura skriver också att Telia Sonera har gjort sunda investeringar i Norden som betecknas som en bra marknad att verka på. Ledningen räknar med att vinstmarginalen ska växa i Sverige och i Norge och Finland krymper man avståndet till konkurrenterna, skriver Nomura.

Slutligen pekar man på utdelningen. Om utdelningen skulle återgå till 2 kronor per aktie motsvarar det fortfarande 65 procent av intäkterna per aktie (efter att verksamheten i Eurasien avvecklats).

Hexagon lyfts också upp. Nomura sätter riktkursen 360 kronor. Enligt Nomura är Hexagons tillväxtprofil den mest attraktiva i den industriella sektorn då estimaten för 2015-2017 räknar med en organisk tillväxt om fem procent som drivs av strukturell efterfrågan efter bolagets mjukvara och nya produkter. Ett fortsatt skifte mot mjukvara och genomslag från de nya produkterna borde stödja den underliggande tillväxten och ge utrymme för marginalförbättring, skriver Nomura.

De skriver att de lägger sig 10 procent över det ebit-resultat som analytikerna väntar sig för 2016-2017.

Ett annat av Nomuras val är Renault som rasar med över 15 procent på Parisbörsen efter att det på torsdagen genomförts razzior i bolagets lokaler som en del i en utredning om eventuellt utsläppsfusk.

Nomuras favoriter i Europa, Mellanöstern och Afrika
Anheuser-Busch Inbev
Aviva PLC
British American Tobacco PLC
Hexagon
International Airlines Group
ITV PLC
LVMH
Renault
Société Générale
Telia Sonera
Whitbread
Tyck till