ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Amerikanska al-Jazira lägger ner

  • Foto: Hamid Jalaludin/TT
Det Qatar-baserade medieföretaget al-Jazira lägger ner sin amerikanska tv-kanal, uppger bolaget. Den 30 april stängs redaktionerna i USA ner och sändningarna släcks, bara tre år efter att tv-kanalen lanserades.

Anledningen uppges vara ekonomiska svårigheter på den amerikanska mediemarknaden.

Det var 2013 som medienätverket köpte den amerikanska kabelkanalen Current TV:s kanalplats för 500 miljoner dollar (motsvarande drygt fyra miljarder kronor) och anställde flera välkända amerikanska journalister. Kanalen har fått visst beröm för sin journalistik, men har haft svårigheter att hävda sig i det amerikanska medielandskapet.

Det är oklart hur många av kanalens hundratals anställda som förlorar sitt jobb i och med nedläggningen.

Tyck till