ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Regeringen vill samarbeta om bostadsbyggande

  • Foto: TT

Regeringen vill samarbeta om ökat bostadsbyggande och uppmanar "alla ansvarstagande partier att lägga politiska låsningar och konflikter åt sidan".

Det skriver statsminister Stefan Löfven, finansminister Magdalena Andersson och bostadsminister Mehmet Kaplan på Dagens Nyheters debattsida på onsdagen.

Enligt Boverket krävs det över 700.000 nya bostäder till 2025.

"Låt oss debattera de enskilda förslagen men vara överens om att målet är att tillgodose behovet av nya bostäder. I det arbetet är regeringen beredd att göra det som krävs", skriver regeringsföreträdarna.

De ser tre områden där det krävs reformer och nytänkande för att öka byggandet. Det första är att förenkla regelverken, bland annat se över kraven på bostadsbyggande för kommunerna.

Det andra området är att öka byggkapaciteten och där vill regeringen kraftigt öka antalet utbildningar som kan ge arbetslösa möjlighet att arbeta i byggbranschen.

Det tredje området handlar om finansiering och ökad rörlighet och regeringen vill bland annat se över behovet av att komplettera investeringsstödet med nya former av hyresgarantier.

Funderar ni på bostadsköp? Jämför bolån här! (Extern tjänst)

Tyck till