ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Råvaror: Import lyfte koppar

Råvarumarknaden bjöd överlag på stigande priser i onsdagshandeln där oljan stod för den största volatiliteten.

Vid stängning klockan 20.35 var Brentoljan ned 2,6 procent vid 30:04 dollar per fat. WTI var upp 0,2 procent vid 30:50 dollar per fat.

Råoljan, som föll tydligt i tisdags, inledde onsdagen ett par procent högre inför eftermiddagens amerikanska lagerdata.

Statisktiken visade på stigande lager avseende både olja, bensin och destillat vilket inte föll inte marknaden i smaken och priset började sjunka. Strax innan oljemarknaden stängde noterades Brentoljan under 30 dollar per fat för första gången sedan april 2004.

"Att försöka pricka en botten i olja är som att försöka fånga en fallande kniv. Vi behöver stora nedgångar i både lager och produktion innan en hållbar och långsiktig uppgång kan ta vid", sade Chip Hodge, förvaltare vid John Hancock i Boston, till Bloomberg News.

Bättre gick det för guld som ökade 0,8 procent till noteringen 1.095 dollar per uns. Enligt Bloomberg News förväntar sig marknaden att Fed kommer gå lugnt fram med kommande räntehöjningar vilket är i favör för guld.

Under kvällens visade Feds konjunkturrapport, Beige Book på stillastående löne- och inflationstryck trots en stark arbetsmarknad. Enligt Bloomberg News understryker rapporten att Fed har en stor utmaning framför sig med tanke på räntemötet senare den här månaden: Arbetsmarknaden stärks utan att lönerna eller inflationen stiger.

Även basmetallerna visade framfötterna med plus 0,9 procent för koppar, vilket var den första uppgångssessionen för koppar sedan årsskiftet. Importen av obehandlad koppar och kopparprodukter i Kina, världens största konsument, var rekordhög i december.

Tyck till