ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Polen riskerar att portas från Eurovision

  • Demonstrationer i Polen mot den nya medielagen. Foto: AP

Polens nya medielagar kan kosta dem deras plats i Eurovision Song Contest (ESC), skriver dn.se.

Den nya medielagen trädde i kraft förra veckan och ger regeringen ökad kontroll över statliga medier – och kan innebära ett brott mot den europeiska radio- och tv-unionens (EBU) stadgar, skriver tidningen med hänvisning till uppgifter från Financial Times. Nu uppges Polen hållas under uppsikt av EBU som framför allt oroar sig över den andra medielagen som ska läggas fram om några veckor.

Vem som ska representera Polen i årets ESC är ännu inte känt, det bestäms av det statliga tv-bolaget TVP och avslöjas i februari.

Polen gjorde sin ESC-debut 1994, 38 år efter den första tävlingen. Under landets första tävlingsår kom det hittills bästa resultatet i sammanhanget, då Edyta Górniak sjöng hem andraplatsen med låten "To nie ja". Vann gjorde då Irlands Paul Harrington och Charlie McGettigan med låten "Rock 'n' roll kids".

I fjol tävlade Monika Kuszyska för Polen med låten "In the name of love" som slutade på 23:e plats.

Tyck till