ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Nordenbörser: Kesko tuffar på

Nordenbörserna uppvisade i allmänhet stigande indexnoteringar i onsdagshandeln, dock kunde en försvagning skönjas i sluthandeln.

En vändning söderut för oljan, efter initiala uppgångar,

bromsade uppgången medan import- och exportdata från Kina som var bättre än väntat, gillades av marknaden.

Samlingsindexet Nordic VINX 30 noterades vid 17-tiden 0,4 procent högre till nivån 928.

"Marknaden prisade in en hårdlandning i Kina, det verkar dock har varit lite överdrivet med tanke på den senaste handelsdatan från landet. Vidare har regeringen försökt att stabilisera valutan vilket är positivt", sade Allan von Mehren, chefsanalytiker vid Danske Bank, till Bloomberg News.

Den inledande rekylen i olja hjälpte OBX-index i Oslo 0,6 procent högre med oljebolag i topp. Frontline, som rasat 12 procent de senaste dagarna, ökade 4 procent, DNO 3 procent och Seadrill 2 procent till kursen 22 kronor.

Carnegie skriver i en analys att 2016 väntas bli ett utmanande år för oljan och sänker bland annat riktkursen för oljeservicebolaget Seadrill till 20 kronor från tidigare 45 kronor.

Börsen i Köpenhamn gick tydligt svagare än europabörserna, OMXC20 stängde 0,2 procent lägre.

På aktiefronten syntes tungviktare som Novo Nordisk, Carlsberg och Vestas i rött utan företagsspecifika nyheter. Bättre gick det för verkstadsbolaget FL Smidth som steg 1,5 procent i spåren av den uppmuntrande kinesiska handelsstatistiken.

Börsen i Helsingfors höll sig på plus där OMXH25 ökade 0,8 procent. Kesko fortsatte upp 3 procent efter tisdagens 7-procentiga rusning som kom efter att handelskoncernen aviserat en utdelningshöjning.

Tyck till