ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Kinberg Batra tiger om Muf-krav

  • Foto: TT
Muf kräver att allianspartierna ska fälla regeringen och gå fram med en gemensam budget. M-ledaren Anna Kinberg Batra fick på onsdagsmorgonen flera frågor om kravet men vill inte ge några klara besked.

”Vi har samma parlamentariska läge nu som vi hade före jul och då är det regeringen som jag tänker ställa till svars för det Stefan Löfven gör”, säger hon till Di på väg in till partiledardebatten i riksdagen.

 Enligt Anna Kinberg Batra är flyktingkrisen långt ifrån över. Hon kräver att regeringen växlar upp arbetet för att underlätta för nyanlända att ta sig in på arbetsmarknaden.

 ”Sverige måste ta tag i integrationsutmaningarna, det gör regeringen för dåligt”, säger hon.

 M-ledaren har i en tidigare intervju med Di sagt att hon aldrig kommer att leda en regering som är beroende av Sverigedemokraterna.

 Gäller det fortfarande?

 ”Jag vill leda nästa regering och det vill jag göra tillsammans med alliansen. Skälet till det är politiskt, det är så vi bryter det nya utanförskapet och ser till att Sverige kan bli starkare i framtiden”, säger Anna Kinberg Batra.

 Muf anser att allianspartierna ska gå fram med en gemensam budget redan i höst, vilket sannolikt skulle utlösa en ny regeringskris. Men några sådana besked vill inte Anna Kinberg Batra ge.

 ”Vi kommer att ge gemensamma alliansbesked när vi har dem. I dag är vi fyra olika partier som har arbetslinjen gemensam och som kommer visa varför Sverige behöver möta integrationsutmaningarna”, säger hon.

 

Tyck till