ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ekonom sågar RBS domedagsprofetia

  • Foto: TT

Banken Royal Bank of Scotland (RBS) skickade på tisdagen ut ett drastiskt råd till sina kunder: sälj allt! Det fick den frispråkige och australiensiske ekonomen Stephen Koukoulas att såga RBS kreditchef Andrew Roberts, uppger Business Insider.

RBS kom på tisdagen med en djupt pessimistisk rapport där man varnade för en global deflationskris, att aktiemarknaderna skulle krascha och att oljepriset skulle halveras ytterligare en gång. Rådet till kunderna blev därför: sälj allt förutom högkvalitativa obligationer. Vidare skrev banken att det i nuläget inte handlar om att få avkastning, utan om att få tillbaka kapitalet.

Bakom rapporten stod RBS kreditchef Andrew Roberts.

Rapporten fick stor spridning på grund av det dystra budskapet och även Di rapporterade om den.

Men rapporten och Andrew Roberts har fått kritik för rådet. På Twitter kritiserar den frispråkige och australiensiske ekonomen Stephen Koukoulas banken RBS. Han påminner om att RBS också 2010 varnade för ett liknande domedagsscenario men att så inte blev fallet, skriver Business Insider.

I ett öppet brev på sin hemsida skriver Stephen Koukoulas att han gärna slår vad med Andrew Roberts om 10.000 australiensiska dollar att det scenario som han förutspår inte kommer att infrias.

Vidare säger Stephen Koukalas till Business Insider att Andrew Roberts har en orealistiskt dyster syn på framtiden och att han underskattar centralbankernas samt politikernas pragmatism.

Tyck till