ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

USA-fartyg bordade av Iran

USA:s försvarshögkvarter Pentagon uppger att två fartyg från den amerikanska flottan har bordats av Iran, men att Iran har uppgett att besättningen ska släppas "mycket snart", rapporterar flera nyhetsbyråer.

De amerikanska fartygen ska ha färdats på iranskt territorialvatten, rapporterar Fox News. En talesperson för Pentagon säger enligt Reuters att fartygen befann sig mellan Kuwait och Bahrain när USA:s ledningscentral förlorade kontakten med dem.

Upp emot tio besättningsmän har tagits omhand av iranska myndigheter. Enligt Pentagon ska ett av fartygen ha drabbats av problem och drivit in på iranskt vatten.

"Vi har varit i kontakt med iranska myndigheter, som har informerat oss om att säkerheten och välbefinnandet för personalen är säkerställd. Vi har fått löfte om att besättningen ska få fortsätta sin resa mycket snart", säger en amerikansk regeringstjänsteman till AFP.

Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif har lovat den amerikanske kollegan John Kerry att den amerikanska besättningen ska få fortsätta sin resa.

Enligt Vita huset förlorade USA kontakten med de mindre fartygen tidigare under tisdagen.

 

Tyck till