ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Platini överklagar avstängning

  • Foto: Michael Probst/TT

Han har dragit tillbaka sin kandidatur till ordförande i Fifa, det internationella fotbollsförbundet. Men en sak ger Michel Platini, ordförande i Europeiska fotbollsförbundet Uefa, inte upp: fransmannen har bestämt sig för att överklaga sin åtta år långa avstängning från all fotbollsverksamhet.

Fifa-ordöranden Sepp Blatter kommer även han att överklaga.

Duon anklagas för att ha utnyttjat sina positioner när Blatter år 2011 betalade Platini motsvarande två miljoner dollar för arbete utfört 1999-2002. Vid tiden för domen meddelade Fifas etiska kommitté att det inte fanns någon laglig grund för betalningen.

Utöver avstängningarna bötfälldes Platini med motsvarande 680.000 kronor och Blatter med 425.000 kronor.

Tyck till