ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Olof Faxander får nytt jobb

  • Foto: TT
Sandviks tidigare vd och koncernchef Olof Faxander har utsetts till Operating Partner i rådgivningsbolaget till Nordic Capitals fonder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tanken är att Olof Faxander i sin nya roll främst ska bidra till en ökad värdeskapandetakt i Nordic Capitals befintliga portföljbolag samt utvärdera nya investeringsmöjligheter. Han kommer även att stödja nya förvärv som ofta går in i en mer intensiv utvecklingsfas.

"Detta är en ny roll för mig och jag ser verkligen fram emot att ta ett nytt perspektiv. I alla branscher måste företag ständigt anpassa sig till förändrade affärsförutsättningar, teknisk utveckling och nya krav från kunder och konsumenter. Jag ser fram emot att arbeta med Nordic Capital för att stödja ett aktivt och engagerat ägande som skapar långsiktigt framgångsrika företag", säger Olof Faxander i ett pressmeddelande.

Det var i augusti som Olof Faxander fick lämna posten som vd för Sandvik efter fyra år på posten. Mellan 2006-2011 tjänstgjorde han som vd för SSAB.

"Det finns få ledare i hans generation med den internationella och industriella erfarenhet som Olof Faxander har. Vi är glada över att han blir en del av vårt team för att stärka fokus på Operational Excellence. Nordic Capital vill som ägare stödja hur portföljbolagen ska utvecklas och bli mer konkurrenskraftiga och framgångsrika, och här kommer Olof med sin erfarenhet att spela en nyckelroll ", säger Joakim Karlsson, Managing Partner, NC Advisory AB.

Ge din karriär en ny skjuts med nya DI KarriärPush! (Extern tjänst)