ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Explosion i turistområde i Istanbul

Sirener ljuder över Turkiets största stad där flera personer har skadats och dödats i en explosion i turistområdet Sultanahmet i Istanbul, rapporterar turkiska medier. Minst åtta personer har dödats, enligt turkiska tv-kanalen Habertürk.

Stadsdelen är en av Istanbuls äldsta och hyser flera av stadens mest berömda sevärdheter, däribland Blå moskén och Hagia Sofia.

Rörliga bilder hos CNN:s turkiska kanal visar mängder av poliser på platsen, vissa försedda med sköldar. Många människor rör sig på torget, flera filmar med kameror och mobiler. Ambulanser är på plats.

Det är ännu oklart vad som orsakat explosionen.

Jens Odlander, generalkonsul vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul, säger till TT att han hörde smällen och nu ljuder istället sirener från utryckningsfordon.

"Vi hörde explosionen, den ägde rum på andra sidan Gyllene hornet. Vi följer naturligtvis nyhetssändningarna och har varit i kontakt med Istanbuls civila myndigheter."

"Nu reser sig naturligtvis frågan om det befann sig några svenskar på plats och det ska vi försöka ta reda på, men det kan ta tid", fortsätter han.

Just nu är det lågsäsong för turismen, säger Odlander.

Svenska utrikesdepartementet har fortfarande inga uppgifter om att några svenska medborgare skulle ha skadats eller dödats i explosionen.

"Vårt generalkonsulat i Istanbul undersöker läget", säger Veronica Nordlund vid UD:s presstjänst.

UD uppskattar att antalet svenskar i Istanbul kan vara ett par tusen.

Tyck till