ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bowies musik säljer som smör

  • Bowies senaste album "Blackstar" toppar listan på flera strömningssajter, såsom Spotify, Apple och Amazon. Foto: Ron Frehm/AP

David Bowies död drabbade omvärlden i går och kondoleanserna och hyllningarna fortsätter att strömma in från artister och privatpersoner i sociala medier. Nu rapporterar flera musiksajter om nya höjdarsiffror för Bowies musik.

Hans senaste album "Blackstar", som släpptes i fredags, toppar listan på flera strömningssajter, såsom Spotify, Apple och Amazon. På Spotify ökade lyssnandet av Bowies musik med 2.700 procent under måndagen och på Apples amerikanska sajt tog sig samlingsalbumet "Best of Bowie" upp till en andraplats och slog därmed Adeles nya hitalbum "25".

Skivbolaget Rough Trade beslutade sig för att skänka alla inkomster från David Bowie-försäljningen i januari till cancerforskning, skriver Gaffa. Det resulterade i att skivbolagets webb kraschade av det höga trycket från alla som ville köpa skivor och visa sitt stöd.

Efter beskedet om David Bowies död samlades också fans i hans födelsestad Brixton och sjöng Bowie-låtar tillsammans, rapporterar The Guardian.

Tyck till