ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Asienbryggeri redo att köpa Grolsch

Asiatiska bryggerier överväger att lägga bud på ölmärkena Peroni och Grolsch. Orsaken till att märkena ska säljas är att ägarna SAB Miller vill underlätta den planerade affären mellan AB Inbev och SAB Miller, skriver Wall Street Journal.

Bland de möjliga köparna finns japanska Asahi, filippinska San Miguel och thailändska Thai Beverage. Asahi ska ha säkrat finansiering på över 3 miljarder dollar för ett köp av de två ölmärkena.

AB Inbev meddelade i november att det avser att köpa SAB Miller för cirka 108 miljarder dollar. Storlek är viktigt i bryggeribranschen, då det finns stora skalfördelar att hämta inom bland annat distribution och marknadsföring.

JÄMFÖR PRIVATLÅN. Hitta bästa räntan här! (Extern tjänst)

Tyck till