ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Swedish match: Senarelägger noteringsplaner av STG

Marknadsoron i spåren av kursfallen på den kinesiska aktiemarknaden gör att Swedish Match delägda cigarr- och piptobaksbolag Scandinavian Tobacco Group, STG, nu skjuter på sina börsnoteringsplaner.

Det skriver den danska affärstidningen Berlingske Business med hänvisning till anonyma källor.

Enligt Berlingske har det varit tänkt att STG skulle meddela sina börsnoteringsavsikter i dag den 11 januari. Så sent som förra veckan skrev Jyllands-Posten just detta med hänvisning till icke namngivna källor.

Nu skjuts börsnoteringen på framtiden och ett nytt datum kan komma att sättas först om "ett antal veckor", skriver Berlingske. Planen sägs fortfarande vara att meddela en börsnotering av STG innan påskhelgen.

Swedish Match äger 49 procent av STG och för snart två år sedan anlitades finansiell rådgivare för att utvärdera ägarrollen. Alla alternativ har varit på bordet, men sedan fjolårets rykten om en försäljning till en private equity-firma runnit ut i sanden har en börsnotering varit huvudspåret. I december lät så STG:s vd Niels Frederiksen meddela att bolaget var redo att sättas på börsen, dock utan att ange något tidsperspektiv.

I slutet av förra året ställde SME Direkt frågan till de analytiker som följer Swedish Match vilket bolagsvärde (enterprise value) STG väntas ha vid en börsnotering. Bland de åtta analytiker som svarade värderades STG till som högst 2,9 miljarder dollar och som lägst 1,8 miljarder dollar.

Tyck till