ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kina tänker hålla stabilitet mot valutakorg

Stabiliteten i yuanen ska bibehållas och fokus riktas mer mot utvecklingen mot en valutakorg. Samtidigt ska tvåvägsvolatiliteten mot USA-dollarn öka, även om de dagliga rörelserna ska begränsas på ett lämpligt sätt.

Det sa Ma Jun, chefekonom vid Kinas centralbank PBOC, på måndagen, enligt Bloomberg News.

Ma Jun sa att det finns konsensus om att hänvisa mer till valutakorgen vad gäller yuanens utveckling, men det finns ingen strikt peg mot denna korg.

China Foreign Exchange Trade System, CFETS, valutaindex, som beräknas utifrån yuanens växelkurs mot en korg av valutor, noterades till 99,96 på fredagen, ner från 100,94 i början av året. Ju lägre index desto svagare valuta.

Tyck till