ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Keith McLoughlin lämnar Electrolux

  • Keith McLoughlin lämnar vd-posten. Foto: Claes-Goran Flinck

Keith McLoughlin, vd, har meddelat styrelsen att han önskar lämna Electrolux.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen har därför utsett Jonas Samuelson till ny vd från och med den 1 februari 2016.

Jonas Samuelson är i dag chef för affärsområdet Vitvaror Europa, Mellanöstern och Afrika. Han har tidigare varit chef för Electrolux Global Operations och har också innehaft rollen som koncernens ekonomi- och finansdirektör. Jonas Samuelson har arbetat på Electrolux sedan 2008.

Keith McLoughlin, som tillträdde som vd den 1 januari 2011, kommer att kvarstå i en roll som rådgivare åt Electrolux i Nordamerika på konsultbasis.

I juni 2015 skrev Dagens Industri att Keith McLoughlin skulle lämna sin position som vd, och att bolaget letade ersättare. Electrolux skrev i ett uttalande apropå detta att Keith McLoughlin inte hade avgått, men kommenterade inte eventuella planer på att så skulle ske.

Den 7 december avbröts ett planerat samgående mellan Electrolux och GE Appliances i USA. Den 11 december sade Electrolux ordförande Ronnie Leten apropå spekulationer om vd-avgång att hans förtroende för vd var orubbat, och att han tyckte att Keith McLoughlin skulle stanna som vd.

I måndagens pressmeddelande säger Keith McLoughlin att det nu är rätt tidpunkt att "lämna över stafettpinnen", och att flytta tillbaka till familjen i USA.

Den nya vd:ns fokus uppges i pressmeddelandet vara att "fortsätta implementera Electrolux strategi att vara ett konsumentfokuserat, innovativt företag med globala skalfördelar".

Tyck till