ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Star Wars har kraften med sig i Kina

  • Foto: TT
Star Wars: The Force Awakens hade biopremiär under helgen i Kina, och snacka om vilken succé det blev. Totalt inbringade den sjunde upplagan i filmserien cirka 33 miljoner dollar, den största intjäningen någonsin i Kina för Disney.

Enbart biljettintäkterna som genererades under lördagen var tillräckliga för att det skulle motsvara den bästa premiären någonsin i Kina, rapporterar Deadline.

Var slutbeloppet hamnar är ännu oklart. En tidigare gjort undersökning av Hollywood Reporter pekade på att biografägarna förväntar sig att Star Wars ska dra in mellan 200-330 miljoner dollar i Kina.

Star Wars: The Force Awakens slog strax innan nyår rekordet som den film som snabbast uppnått en miljard dollar i intäkter runt om i världen. Tolv dagar efter premiären hade filmen dragit in uppskattningsvis 545 miljoner dollar i biljettintäkter i Nordamerika och 546 miljoner dollar i övriga världen.

Tidigare titelinnehavare var Jurassic World som lyckades med samma bedrift på 13 dagar. Jurassic World drog för övrigt in 17,24 miljoner dollar under sin första helg i Kina.

Tyck till