ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Spotify stäms på nytt i USA

  • Spotifys grundare Daniel Ek. Foto: TT/Spotify
En grupp av artister i USA har valt att stämma Spotify för brott mot upphovsrättslagen.

Tvisten bottnar kring den svenska musikstreamingtjänstens informationsbrist kring skapandet av så kallade phonorecords, filer som används för omedelbar distribuering av musik på nätet, skriver AFP.

Artisterna, som valt att skicka in enskilda stämningar, vill nu att en federal domstol i Los Angeles ber en domare att skapa en grupptalan mot bolaget i vilka andra påstådda offer kollektivt kan begära skadestånd.

Spotify krävs på minst 200 miljoner dollar av indie-folksångaren Melissa Ferrick, som leder grupptalan mot bolaget.Stämningsansökan mot Spotify kommer mindre än en månad efter att bolaget stäms för obetalda royalties i USA.

Totalt kräver artisten David Lowery, som ligger bakom en grupptalan mot bolaget, att det betalar minst 150 miljoner dollar i skadestånd.Enligt källor till Billboard ska Spotify ha skapat en reservfond på mellan 17 och 25 miljoner dollar för att betala royalties i fall där man inte gjort så tidigare.

Tyck till