ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Huaweis chanser i USA förstärkta

Kinesiska telekomjätten Huawei ser nu förbättrade utsikter i USA tack vare en rad olika faktorer.

I en intervju med FierceWireless uppger William Plummer, ansvarig för Huaweis relationer på den amerikanska marknaden, att den förändrade synen på nätsäkerhet, marknadskonsolidering och skiftande vindar inom den tekniska utvecklingen har bidragit till att förstärka Huaweis chanser i landet.

Plummer antyder i intervjun med telekomsajten hur det nu finns en mycket tydligare förståelse för hur nätverk fungerar. Enligt honom har den växande insikten bland de politiska och regulatoriska tjänstemännen gjort att tekniska innovationer numera överstiger geografiska och gränsbaserade lösningar.

Särskilt gynnsamt för Huawei har avslöjanden kring USA:s nätövervakning och spionage varit, information som den tidigare NSA-anställde Edward Snowden läckt ut. Denna sorts problem med nätsäkerheten har gjort att fokus flyttat bort från Huawei och kinesiska leverantörer av utrustning, enligt Plummer.

Som vidare argument för nya möjligheter i USA, väljer Plummer att hänvisa till den nyligen genomförda sammanslagningen mellan Nokia och Alcatel-Lucent, samt det aviserade samarbetet mellan Ericsson och Cisco. Dessa faktorer kan komma att skapa nya möjligheter för Huawei, då operatörer som Verizon och AT&T kommer att vara angelägna om att främja konkurrensen mellan sina nätverksleverantörer för att få fram det bästa priset såväl som produkterna, menar Plummet.

"Och kombinationen av dessa leverantörer skulle kunna motivera operatörerna att börja vända sig mot Huawei som en ytterligare alternativ", säger Plummet.

Tyck till