ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Hedgefonder backade under 2015

HFR:s hedgefondindex minskade med 0,85 procent under 2015. Utfallet är det fjärde kalenderåret med minus sedan starten 1990.

Flera faktorer har spelat in i den negativa utvecklingen, såsom förskjutningar på valutamarknaden, nedgångar för olja och energi samt en ökad geopolitisk oro under slutet av året i form av terroristhot.

Även den första amerikanska räntehöjningen på nästan ett decennium kom att försvåra situationen.Detta till trots lyckades majoriteten av hedgefonderna uppvisa vinster under det föregångna året. Totalt uppskattas 55 procent av samtliga hedgefonder ha visat positiva siffror.

HFR är en ledande aktör när det kommer till indexeringen av den globala hedgefondsbranschen.

Tyck till