ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 16 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Warren Buffett köper tidningskoncern

  • Foto: Pablo Martinez Monsivais / TT

Konglomeratet Berkshire Hathaway, som leds av investerargurun Warren Buffett, har slagit till och köpt en tidningskoncern.

Det är The Free Lance-Star som miljardären nu lägger vantarna på. Bolaget producerar en dagstidning i Fredericksburg, Virginia. Säljare är Sandton Capital Parnters, vilka tog över tidningen efter den gått bankrutt i juni 2014, skriver Reuters.

Warren Buffetts mediebolag heter formellt BH Media. Bolaget äger mer än 70 tidningar runt om i USA varav 32 är dagstidningar.

Vad tycker Warren Buffett om tidningar som investeringsområde? Han tog upp ämnet i ett brev till aktieägarna i mars 2013 där han påpekade att bra producerade lokala nyheter av företag med vettig internetstrategi kommer att finnas kvar en lång tid.

Tyck till