ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bert Karlsson: Halvera kostnaden för flyktingbarn

  • Foto: Fredrik Sandberg / TT

Bert Karlsson vill styra upp kostnaderna för de ensamkommande flyktingbarnen och har nu begärt ett möte på regeringskansliet. Mötet är tänkt att äga rum i början av januari, skriver Expressen.

"Om de lyssnar på mig så kan de halvera kostnaderna för de ensamkommande barnen", säger serieentreprenören till kvällstidningen.

Bert Karlsson, som själv driver flyktingförläggningar, menar att det är jätteenkelt att minska ned kostnaderna för de ensamkommande barnen från dagens 40 miljarder kronor per år till 20. Skarabon anser att det bara behövs en offentlig upphandling i frågan för att priserna skall ned. Han har också predikat för den linjen genom en debattartikel i Svenska Dagbladet. Bert Karlsson menar att regeringen måste agera nu och lägga ned de kommunala upphandlingarna som finns idag.

"Vi vill egentligen samma sak. De måste göra det här, för det de gör just nu i Sverige är så urbota dumt att det inte finns på kartan", säger han till Expressen.

Tora Heckscher, pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, bekräftar för kvällstidningen att det kommer att äga rum ett möte i januari, men att den ansvariga ministern Morgan Johansson själv inte kommer att närvara vid mötet.

Tyck till