Annons

New York-börser: Inledande uppgång utraderad<br />

Några timmar in i onsdagshandeln låg USA-börserna kring nollan vilket betydde att den tidiga uppgången var utraderad.
Data visade att antalet lediga jobb i juli inkom på den högsta nivån sedan 2010 vilket spred viss oro i investerarledet för en räntehöjning redan i september.

I fokus var annars optimism kring Kina sedan landet uppgett att det ska satsa på infrastruktur då dess tillväxtsiffror ligger på den lägsta nivån sedan 1990-talet.

Runt klockan 18.00 noterades Dow Jones Industrial Average, S&P 500 och tekniktunga Nasdaq Composite samtliga till oförändrat.

Volymen var 322 miljoner aktier på NYSE och 828 miljoner på Nasdaq.

"Det ser ut som att goda nyheter tolkas som dåliga. Folk bevakar såklart inkommande data eftersom Fed signalerat att det är det viktiga. Det ser ut som räntehöjningsproblematiken åter kommit upp till ytan", sade Brent Schutte, investeringsstrateg på BMO Global, till Bloomberg.

Inom det breda S&P500-index var det främst hälsovård som såg till att hålla tillbaka index med aktier som Alexion Pharmaceuticals och Regeneron på minus 1,8 procent.

Åt andra hållet gick gruvbolag på stigande metallpriser, Freeport-McMoran var upp 4 procent.

Allra starkast i S&P500 utvecklades dock Netflix som avancerade 6 procent efter flera minusdagar. Streamingbolaget har planer på att starta verksamhet i Hongkong, Taiwan, Singapore och Sydkorea tidigt nästa år.

Inför kvällens viktiga teknikevent i San Fransisco pendlade Apple kring nollan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?