ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Svensk doldis tar över Ralph Lauren

Svenska doldisen Stefan Larsson tar över det amerikanska modehuset Ralph Lauren, då bolagets legendariske grundare tar ett steg tillbaka. Svensken har en bakgrund på H&M, och leder idag Old Navy, en framgångsrik division inom den amerikanska klädjätten Gap.

Ralph Lauren grundade det modeimperium som bär hans namn för 48 år sedan, och har sedan dess varit både vd och ansvarig för den design i så kallad New England-stil som gått ett segertåg över världen. 

Men på senare år har bolaget kämpat i motvind. Under 2015 har bolagets aktie förlorat nästan 44 procent på New York-börsen.  

”Bolaget måste förändras. Det är ett noterat företag och vi har ett ansvar för att skaffa rätt ledarskap”, säger Ralph Lauren i en intervju med Wall Street Journal på tisdagen.

Ralph Lauren kommer visserligen att stanna kvar i rollen som ordförande och kreativ chef, men han lämnar över den operativa driften till svensken Stefan Larsson.

Stefan Larsson är 41 år gammal arbetar i dag för Old Navy. 

Old Navy är en lågprisdivision inom den amerikanska klädjätten Gap - som också dras med problem på börsen. Gap har i år backat med 28 procent. Just Old Navy är dock ett lysande undantag inom koncernernen, som har blomstrat under svenskens ledarskap. 

”Vi bygger på styrkan i Old Navy”, sa exempelvis Gaps vd Art Peck när han presenterade en kvartalsrapport i somras. 

Stefan Larsson har tidigare arbetat på H&M, där han bland annat varit försäljningschef. Han rekryterades till Old Navy 2012.

Tyck till