ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

New York-börser: Brant fall på Nasdaq

Ett rejält säljtryck präglade handeln på USA-börserna som stängde måndagens session kring dagslägsta.

Konjunkturoro efter svag kina-data pressade marknaden som helhet men allra tydligast råvarurelaterat. Vidare hade biotech-aktier ytterligare en tung minusdag.

Dow Jones hade vid stängning sjunkit 1,9 procent, Nasdaq sjönk 3 procent medan S&P 500 backade 2,5 procent.

Omkring 800 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och 2.200 miljoner på Nasdaq.

"Marknaden befinner sig i ett kaotiskt läge, mycket volatilitet men ingen framgång vare sig uppåt eller nedåt. Den kommande rapportsäsongen blir oerhört viktig med tanke på den senaste tidens konjunkturoro samtidigt som nervositeten ökat kring hur Fed ska göra med räntan", sade James Gaul, portföljförvaltare på Boston Advisors, till Bloomberg News.

Sektorsvis var det jämt kring sistaplatsen inom S&P500 där hälsovård tillslut blev sämst i klassen. Sektorn har gått väldigt svagt sedan i början av förra veckan då presidentkandidaten Hillary Clinton på Twitter uttryckte oro över de höga priserna på läkemedel. Vidare har sektorn ett starkt år i bagaget vilket kan vara en orsak för investerare att ta hem vinster.

I den baissiga börsmiljön gjorde råvarurelaterat ett avtryck där Freeport-McMoran stängde 9 procent lägre. Inklusive måndagens fall har bolaget, som är världens största börsnoterade kopparproducent, ett tungt år bakom sig med en nedgång på cirka 70 procent sedan årsskiftet i spåren av tappet i kopparpriset.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer