1515

Europabörser: Minustal i måndagens handel<br />

Europabörserna fick en sur veckostart med minustal i måndagens handel vilket betyder att fredagens aktierally blev kortlivat.

Den tydligaste orsaken till säljtrycket var data från Kina som visade på en riktigt svag utveckling för industrivinsterna i landet vilket lett till ytterligare konjunkturoro.

Euro Stoxx 50 var klockan 17.30 ned 2,3 procent medan DAX backade 2 procent. Franska CAC 40 sjönk 2,7 procent.

Vid sidan av förra veckans härva kring Volkswagen rönte Glencore stor uppmärksamhet på måndagen. Aktien rasade 25 procent i London, vilket betyder minus 75 procent sedan årsskiftet.

Investmentbanken Investec har varnat för att hela Glencores kapital skulle kunna urgröpas om inte priserna stiger på råvarumarknaden eller bolaget lanserar ett rejält omstruktureringsprogram, vilket kraftigt ogillades av marknaden.

På fordonsfronten ekade fortsatt förra veckans avslöjande om att Volkswagen fifflat med avgastester. Procentmässigt stod huvudrollsinnehavaren Volkswagen ut med minus 7,5 procent och Porsche backade ungefär lika mycket vilket betyder att den förstnämnda är ned drygt 40 procent på en vecka.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?