1515

USA-börser: Caterpillar ner över 6 procent<br />

Wall Street hade efter några timmar in i torsdagshandeln parkerat sig på minus kring dagslägsta.

Orsaken till säljtrycket var oro och förvirring kring tidpunkten för Feds första räntehöjning samt hur det egentligen är ställt med den globala tillväxten.

Investerare kommer noga bevaka kvällens tal från Janet Yellen som eventuellt kan ge ytterligare information kring hur Fed ser på ränteläget.

Vid 18-tiden noterades både Dow Jones Industrial och det bredare S&P 500 till ungefär minus 1,2 procent vardera. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 1,4 procent.

Volymen var 330 miljoner aktier på NYSE och 780 miljoner på Nasdaq.

"Fed målade in sig i ett hörn förra veckan när de pratade om Kina och tillväxtmarknader. Att de blandar in Kina och tillväxtmarknader och samtidigt pratar om att höja räntan känns inkonsekvent", sade Andrew Brenner, ansvarig för ränteprodukter på National Alliance, till Bloomberg News.

Konjunkturkänsliga sektorer drabbades hårt i den oro som rådde kring tillväxten i världen. Relaterade aktier på minus var råvarubolagen Monsanto och Freeport-McMoran som båda tappade drygt 2 procent vardera. Ännu sämre gick det för Caterpillar som föll över 6 procent efter att verkstadsbolaget vinstvarnat.

Efter måndagens tweet från presidentkandidaten Hillary Clinton om att priserna på läkemedel är "hutlöst" höga har biotechsektorn gått svagt. I torsdagens handel var aktier som Biogen och Celgene ned drygt 3 procent vardera. Tilläggas ska att sektorn gått väldigt starkt under året.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?