1515

New York: Rekyl efter tidigare ras

USA-börserna inledde onsdagens handel på plus efter två nedgångsdagar i följd, då framför allt tisdagen var riktigt blodig på konjunkturoro.

Under eftermiddagen kom köparna tillbaka på Europabörserna, vilket göt visst mot i de amerikanska handlarna.

På makrofronten börjar nu fokus skiftas från Kina till spekulationer kring om det blir någon räntehöjning i september. Onsdagens ADP-data gav ingen tydlig vägledning då den visade på något färre antal sysselsatta i den privata sektorn i USA än väntat. På det temat är fredagens officiella jobbsiffra veckans makrohöjdpunkt, den kommer att bli ytterligare en pusselbit inför Feds räntemöte i mitten av september.

Kring klockan 16:15 hade Dow Jones Industrial Average stigit 1,1 procent till indexnivån 16.242. S&P500 ökade 1 procent till nivån 1.923 och tekniktunga Nasdaq Composite noterades 1,3 procent högre till 4.695.

Omsättningen uppgick till 150 miljoner aktier på New York Stock Exchange samt 321 miljoner på Nasdaq.

"Vi har haft en rejäl utförsäljning de senaste dagarna och efter tisdagens ras är det naturligt med en rekyl. Jag tror att det värsta ligger bakom oss och att vi kommer pendla kring nuvarande nivå ett tag. Det kommer mer data och centralbankerna kan inte ignorera den senaste tidens börsturbulens", sade Michael Woischneck, förvaltare på Lampe Asset Management i Düsseldorf, till Bloomberg News.

På aktiefronten fick Navistar en del uppmärksamhet efter att lastbilstillverkarens rapport för det tredje kvartalet visade på lägre omsättning än väntat. Aktien backade 5 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?